Ευχαριστήριο για το 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που με την παρουσία σας τιμήσατε αυτή την δράση του συλλόγου μας.

Ο σύλλογος δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας με βαθιά πίστη στην καινοτομία , τη συμμετοχή και τον αγώνα μέσα από την ανακάλυψη κοινών δρόμων βαδίζει όλα αυτά τα χρόνια έχοντας ως σημαία αγώνων του τις ισοδύναμες ευκαιρίες για εκπαιδευτικούς και παιδιά σε ένα σχολείο που θα μας χωράει όλους.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση στερεί πολλά κεκτημένα του κλάδου και έχει δημιουργήσει ένα σχολείο κουτσουρεμένο, που δεν χωράει όλους μας.

Η κατάργηση στου δασκάλου του ολοήμερου, των σχολείων ΕΑΕΠ, η αλλαγή του προγράμματος του ολοήμερου στο νηπιαγωγείο, το ατελείωτο κυνήγι ακαδημαϊκών και όχι ουσιαστικών γνώσεων, με προσωπικό κόστος, η δημιουργία αποκεντρωμένων δομών στην εκπαίδευση μακριά από τα καθημερινά προβλήματα των σχολικών μονάδων, η ανύπαρκτη επιμόρφωση η στέρηση ισοδύναμων δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, η έλλειψη διορισμών είναι μόνο κάποια στοιχεία που περιγράφουν τη συνθήκη της έκπτωσης, στη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και όχι την ποιότητα και την δυνατότητα εξέλιξης και ανάπτυξης των εκπαιδευτικών

Το θέμα του συνεδρίου γεννήθηκε από τη βάση του κλάδου, τους συναδέλφους της τάξης.

Αφουγκραστήκαμε την ανάγκη της επιμόρφωσης γι’ αυτό και το συνέδριο έχει σημαντικές εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς που έχουν συμμετάσχει στη διαμόρφωση σημαντικών δομών της εκπαίδευσης.

Διαπιστώσαμε τις ιδιαίτερες δράσεις των εκπαιδευτικών και των σχολείων και θελήσαμε να τις μοιραστούμε και να τις αναδείξουμε, γιατί η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει την ποιότητα και την επιστημονικότητα που έχουν οι εκπαιδευτικοί της τάξης, την διάθεση για δράσεις την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητα τους, ώστε να δημιουργηθούν σχέσεις συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.

Πιστεύουμε στην αλλαγή του συνδικάτου που δεν λέει ΟΧΙ σε όλα και ανοίγουμε ένα νέο δρόμο αναζήτησης, μια νέα μορφή διεκδίκησης με επιστημονικά επιχειρήματα και αγωνιστικές συλλογικές δράσεις , γι αυτό και ιδρύσαμε τις ομάδες του συλλόγου μέσα από τις οποίες καταφέραμε να γνωριστούμε, να μοιραστούμε ανησυχίες προβληματισμούς και ιδέες να ανακαλύψουμε κοινούς δρόμους διεκδίκησης. …Να φτιάξουμε μια πηγή δράσεων με τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι υπέρ της συνεργασίας και της επικοινωνίας, επιμένοντας ότι η συνύπαρξη και η δημιουργική αλληλεπίδραση είναι μονόδρομος, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα των λαών και των παιδιών. Ώστε η ποικιλομορφία που τη διακρίνει, σε πολιτισμικό θρησκευτικό επίπεδο αλλά και επίπεδο ικανοτήτων και δεξιοτήτων, να πάψει κάποτε να αποτελεί λόγο διαίρεσης και αντιπαράθεσης και αποκλεισμού. Να μετατραπεί σε έναν εξαιρετικό πλούτο, μέσω της σύνθεσης και της συνεργασίας,

Και το σημερινό συνέδριο είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής συμμετοχής και δράσης.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που σταθήκατε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια και βοηθήσατε στην πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου.

Με βαθιά πίστη και ελπίδα στην έμπνευση που μπορεί να αποκτήσουν οι αγώνες μας για το δημόσιο σχολείο που μας αξίζει, καταδικάζουμε τον αποκλεισμό ,την ισοπέδωση , την έκπτωση σε ιδέες , οργάνωση και εξέλιξη του κλάδου μας

Η απάντηση μας μέσα από το 3ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο …ηχηρή και αδιαπραγμάτευτη όχι στη νωθρότητα και την ακινησία ναι στην συλλογικότητα τη συμμετοχή τη διεκδίκηση για την ποιοτική εκπαίδευση που μας αξίζει…

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                     Η Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                                             Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.