«ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αίτημα σε εκκρεμότητα…

Πολυτεχνείο. Μία λέξη, μία επέτειος, ανέκαθεν συναισθηματικά φορτισμένη. Τοποθετημένη στη νοητή γραμμή του χρόνου που έχουμε στο μυαλό μας, σαν ιστορικό σταυροδρόμι στην πορεία της χώρας.

Αποτελεί μνημείο εξέγερσης που είχε αιτήματά της τα βασικότερα από τα στοιχεία εκείνου του πολιτεύματος που αποκαλούμε Δημοκρατία: “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”.

Αιτήματα που συνεχίζουν να είναι σημαία και των σημερινών μας αγώνων, για μια ζωή αξιοπρέπειας για την παιδεία της ποιότητας , απέναντι στην πολιτική των περικοπών, της εξοικονόμησης δαπανών εις βάρος της ποιότητας του Δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων..

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξη βαθύτατα πολιτική, γι αυτό δεν μπορεί να αλλάξουμε τον χαρακτήρα της σε μικροκομματικό, υποβαθμίζοντας την αντίσταση ενός λαού σε ανελεύθερο καθεστώς.

Ας προσπαθήσουμε, φέτος, να δούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου, όπως θα έπρεπε να την βλέπαμε από την αρχή. Σαν μια υπενθύμιση ότι οι Έλληνες, σε συνθήκες ανελευθερίας, ασφυκτιούν και ξεσηκώνονται. Και ενωμένοι σαν λαός, να σεβαστούμε και να τιμήσουμε τη μνήμη των πεσόντων και τον αγώνα ενάντια στη δικτατορία, τον φασισμό, την καταδυνάστευση.

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» αίτημα σε εκκρεμότητα …σημαία αγώνων για το δικαίωμα σε μια ζωή αξιοπρέπειας!

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                                            Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.