Ψήφισμα: Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει τον τρόπο θεσμοθέτησης της δίχρονης προσχολικής Εκπαίδευσης και την πολιτική της ισοπέδωσης του δικαιώματος σε μια εκπαίδευση ποιότητας για όλα τα παιδιά.

Επισημαίνουμε:

H παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα που αφορά την ανάπτυξη, εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση του παιδιού, δεν μπορεί να είναι μία επιλεκτική παροχή η οποία δημιουργεί άνισες ευκαιρίες στην εκπαίδευση των παιδιών.

Η λειτουργία των τριμελών επιτροπών, αποτέλεσε ένα καλά σχεδιασμένο άλλοθι του Υπουργείου, για να εξαιρέσουν σημαντικούς Δήμους από την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, χωρίς ουσιαστικά στοιχεία, παρά μόνο με επιπόλαιες προσωπικές εκτιμήσεις, διαπιστωμένες μέσα από το φακό των μικροσυμφερόντων και των πελατειακών σχέσεων. Η λειτουργία τους είχε ένα και μόνο σκοπό, να μπλοκάρει την συμμετοχή μεγάλων δήμων στην δίχρονη προσχολική εκπαίδευση ουσιαστικά καταργώντας το νόμο, δίνοντας ρόλο ρυθμιστή στην εκπαίδευση, στους δημάρχους και την ΚΕΔΕ, που ασκώντας κοινωνική πολιτική αποκλείουν μικρότερα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς γιατί κοστίζουν ακριβότερα τόσο σε δομές όσο και προσωπικό.

Πού αναφέρεται στο νόμο ότι πρέπει να υπάρχει ομοφωνία στην απόφαση της τριμελούς επιτροπής;;

Είναι φανερός πλέον ο πόλεμος που δέχεται το Δημόσιο νηπιαγωγείο από τα ιδιοτελή- συντεχνιακά συμφέροντα της ΚΕΔΕ και των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Καλούμε την κυβέρνηση

-Να προχωρήσει άμεσα στη θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, με μοναδική δομή το νηπιαγωγείο (για τις ηλικίες 4-6 ετών), με εξασφάλιση όλων των προϋποθέσεων για την ομαλή λειτουργία τους (υλικοτεχνικής υποδομής και αντίστοιχων συνθηκών σίτισης με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό).

-Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς των Δήμων και του Υπουργείου Παιδείας για να φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο όλα τα προνήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο.

-Να δοθούν άμεσες λύσεις στο κτηριακό πρόβλημα (όπου υπάρχει)- με ενοικίαση κατάλληλων και σύγχρονων χώρων και να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός-προγραμματισμός για εύρεση οικοπέδων και ανέγερση νέων κτηρίων.

Οι νηπιαγωγοί του Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών Χαλκίδας επισημαίνουν από τα στοιχεία που διαθέτουν, ότι η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση μπορεί να εφαρμοστεί στο Δήμο Χαλκιδέων.

Λείπει η πρόθεση από τη Δημοτική αρχή η οποία ταυτίζεται με την ΚΕΔΕ και την πολιτική της.

Υπερασπιζόμαστε το ποιοτικό Δημόσιο σχολείο !

Οι αγώνες είναι μπροστά μας!!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.