Απαντάμε στην βία με αγώνα και δράση!!!

Ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας συμμετέχοντας δυναμικά στην κινητοποίηση της Παρασκευής 2 Μαρτίου, στο Υπουργείο Παιδείας, δηλώνει την τεράστια αγανάκτηση του, για την απαράδεκτα βίαιη παρουσία των ΜΑΤ, που προσπάθησαν να διαλύσουν μια πολύ δυναμική παρουσία των εκπαιδευτικών, που ζητούσαν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία.

Σε μια εποχή που στους εργαζόμενους επιβάλλονται τα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν συνέπεια σκληρή λιτότητα, η κυβέρνηση της κυνικής πολιτικής ρηχότητας και του τηλεοπτικού λαϊκισμού ξεπερνάει τον εαυτό της, με απίστευτες πρακτικές τρομοκρατίας ξυλοδαρμών και ρίψης δακρυγόνων.

Καμία συμπεριφορά από τους εκπαιδευτικούς δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη βία που χρησιμοποιήθηκε απέναντι σε δάσκαλους.

Δεν νομιμοποιούμε ούτε αθωώνουμε τη βία που ασκείται με όποιον τρόπο…. από ένα χρεωκοπημένο σύστημα εξουσίας.

Καταδικάζουμε την αναλγησία της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης γιατί η βία και ο φανατισμός είναι πάντα εχθρός και παράγει κοινωνία θυμάτων, καταστρέφοντας την κοινωνική αλληλεγγύη.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των χιλιάδων εκπαιδευτικών, που συμμετείχαν δυναμικά στις συγκεντρώσεις, αλλά και τον αγώνα που έχουν κάνει οι εκπαιδευτικοί όλα τα προηγούμενα χρόνια για μια εκπαίδευση ποιότητας, για το σχολείο που χωράει όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς είναι συνδεδεμένος και με τις άλλες διεκδικήσεις του κλάδου που σχετίζονται με το τριαντάωρο , την συνταξιοδότηση, τις συγχωνεύσεις , την κατάργηση των σχολείων ΕΑΕΠ….. γι΄αυτό και πρέπει οι διεκδικήσεις να αφορούν το σύνολο των ζητημάτων του Δημόσιου σχολείου.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία στα οποία ανήκουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και η ΔΟΕ μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων και δράσεων.
Με σημαία του αγώνα μας το διεκδικητικό πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώθηκε στην Γενική συνέλευση του κλάδου συνεχίζουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στο ποιοτικό δημόσιο σχολείο, για μια ζωή αξιοπρέπειας.

Συνεχίζουμε τη δράση μας …όλοι μαζί… συμμετέχουμε… αγωνιζόμαστε με ελπίδα και δημιουργούμε κίνητρα και σε άλλους …τίποτα δεν χάνεται αν δεν το αφήσεις να χαθεί…

 

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου                           Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.