2ο Πανελλαδικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Το 2ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία, τόσο εξαιτίας της μεγάλης συμμετοχής, που είχε, αφού εγγράφηκαν πάνω από τριακόσιοι σύνεδροι όσο  για την ποιότητα των εισηγήσεων όλων των συμμετεχόντων.

Ο κόσμος αλλάζει και εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε αμέτοχοι και αποστασιοποιημένοι κάτω από το περίβλημα μιας δήθεν επαναστατικότητας χωρίς ουσιαστικές προτάσεις.
Δεν αναζητούμε ψεύτικους εχθρούς για να κρύψουμε τη δική μας ακινησία …δεν έχουμε την πολυτέλεια για άγονες αντιπαραθέσεις  παρά μόνο για συνεργασίες,  ανταλλαγές,  συνδιαμορφώσεις, θέσεις με επιστημονικότητα, ιδέες που τολμάμε να υπερασπιζόμαστε να τις κάνουμε σημαία αγώνων και να ανοίγουμε νέους δρόμους. 
Είναι δύσκολο να εμπνεύσεις ανθρώπους που απογοητεύτηκαν, που τους στέρησαν την ελπίδα όμως αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα όλων εμάς, που συμμετέχουμε σε αυτό το σύλλογο,
με δουλειά, συλλογικότητα, σεβασμό στη διαφορετική άποψη, κέφι και την απαραίτητη τρέλα να προσπαθείς να μείνεις ζωντανός, παρά την προσπάθεια ενός συστήματος να δημιουργήσει άβουλους και αμέτοχουςπολίτες.
Το συνέδριο απαντάει σε μια μεγάλη ανάγκη του κλάδου και ένα τεράστιο έλλειμμα της πολιτείας για επιμόρφωση.

Επιμόρφωση για όλους ….ισοδύναμες ευκαιρίες ….ανατροφοδότηση και αλλαγή …μια πραγματική μεταμόρφωση της εκπαίδευσης. 
Το συνέδριο ήταν και η ευκαιρία για τους συναδέλφους να παρουσιάσουν δράσεις και καινοτομίες οι οποίες πραγματοποιούνται παρά το  προβληματικό σχολικό περιβάλλον, τις  ελλείψεις και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επέβαλλαν. 
Από καρδιάς λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας ενέπνευσαν, να οργανώσουμε αυτό το συνέδριο ,σε όλους τους συναδέλφους που το στήριξαν μέσα από την παρουσία τους και την συμμετοχής τους. 
Στην επιστημονική επιτροπή

Διονύσης Βαβουγυιός,

Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Αναστάσιος Εμβαλωτής,

Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ευγενία Κολέζα,

Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών
Ανδρέας Μπρούζος,

Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Ευχαριστούμε για την συνδιοργάνωση την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφερειακή ενότητα Εύβοιας.

Το ΔΟΑΠΠΕΧ, τον Δήμο Χαλκιδέων, την εταιρία Φάρμα κρεάτων Αγγέλου, την εταιρία Ιαπωνική Εύβοιας. την καφετερία Γκαστόν, την εταιρία AKFA ABEE , το βιβλιοπωλείο Σαμαρτζή και  το sport park DERNEKI

Οι εποχές που ζούμε επιβάλλουν συμμετοχή.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας,  να πιστεύουμε σε αυτές. Οφείλουμε να τις προστατέψουμε και να τους δημιουργήσουμε το χώρο, που θα τις κάνει μεγαλύτερες, για να γίνουν ένα υπέροχο κομμάτι της ζωής μας, της εκπαίδευσης … του κόσμου.
Επειδή η σιωπή είναι συνενοχή…η αδιαφορία συναίνεση ..και η αποχή αποδοχή….

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας

                                                       Βέτα Κορωναίου                                   Έφη Βαρβάρου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.