Αφήνουν τα παιδιά χωρίς Παράλληλη Στήριξη…. όχι άλλα μπαλώματα κύριε Υπουργέ…

Η πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση βρίσκει αυτή τη φορά στόχο την πρόσληψη εκπαιδευτικών για παράλληλη στήριξη. Ενώ λοιπόν στο νομό μας υπάρχουν 50 και πλέον κενά το Υπουργείο έστειλε 14 εκπαιδευτικούς καλύπτοντας ούτε το 1/3 των αναγκών που υπάρχουν.

Σε μια εποχή που οι ελληνικές οικογένειες υποφέρουν από την οικονομική  κρίση θα περιμέναμε την στήριξη των οικογενειών, που τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευσή τους. Αντίθετα το Υπουργείο αφήνει την πλειοψηφία αυτών των παιδιών αβοήθητα αδιαφορώντας για τις συνέπειες που υπάρχουν στα παιδιά αλλά και στο εκπαιδευτικό έργο των εκπαιδευτικών. Όχι μόνο  δεν αποτελεί λύση η κάλυψη της παράλληλης στήριξης κάποιες φορές την εβδομάδα, αλλά είναι απόδειξη της πολιτικής του μπαλώματος που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Συγχρόνως οι γονείς αναγκάζονται να καταφύγουν σε ιδιωτική παράλληλη στήριξη  αναδεικνύοντας την τεράστια αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να καλύψει βασικές παιδαγωγικές ανάγκες, φέρνοντας στην επιφάνεια το βαρύ φορτίο που σηκώνουν αβοήθητες χιλιάδες οικογένειες.

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει την ανάλγητη πολιτική και την αδιαφορία του κράτους  να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν στην παράλληλη στήριξη. Καταγγέλλουμε επίσης την σκόπιμη διάλυση του Δημόσιου σχολείου και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που μεθοδεύονται .

Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα και  τις ανάγκες των μαθητών και το Δημόσιο σχολείο! Όλα τα παιδιά έχουν ισοδύναμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση! Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της μνημονιακής πολιτικής των περικοπών!.Όχι άλλα μπαλώματα κύριε Υπουργέ!!

Απαιτούμε άμεσα  προσλήψεις εκπαιδευτικών,  ώστε να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι αιτήσεις με έναν εκπαιδευτικό για κάθε παιδί..

Το ΔΣ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.