Μεταβολές σχολικών μονάδων – επαναλειτουργία και επανίδρυση σχολείων

Με αφορμή την  εγκύκλιο για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2018-2019 σύμφωνα με την οποία οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται μέχρι 6-11- 2017 να καταχωρίσουν τις οριστικές προτάσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας τους, συμπληρώνοντας και υποβάλλοντας τις σχετικές φόρμες στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας επισημαίνει:

Το ποιοτικό δημόσιο σχολείο αποτελεί σημαία αγώνων όλα αυτά τα χρόνια και η βάση για την διαμόρφωση όλων των αιτημάτων του κλάδου μας.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε μια τεράστια αλλαγή του δημόσιου σχολείου εις βάρος της παρεχόμενης ποιότητας στη εκπαίδευση με μόνο κριτήριο την εξοικονόμηση. Η Παιδεία που θα έπρεπε να είναι η επένδυση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε, πληρώνει το μεγαλύτερο τίμημα με περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό, υποχρηματοδότηση, καταργήσεις και υποβαθμίσεις σχολείων.

Το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών για ισοδύναμες ευκαιρίες στη μάθηση γίνεται ζητούμενο όταν καταργούνται σχολεία και τα παιδιά αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους ακόμη, όταν το οδικό δίκτυο είναι ανεπαρκές.

Ζητάμε την επαναλειτουργία- επανίδρυση  του Δημοτικού σχολείου στον Πούρνο, και στην Άτταλη αφού υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός παιδιών. Η Περιφέρεια Θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν της, τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών και τις δυσκολίες των οικογενειών τους, πριν αποφασίζει για όποια αλλαγή …τα παιδιά δεν είναι αριθμοί!

Ο σύλλογος δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας θα είναι μπροστά στους αγώνες για την ποιοτική εκπαίδευση που δικαιούνται όλα τα παιδιά!

Το ΔΣ και οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ του Ν. Εύβοιας

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.