Νέα & Ανακοινώσεις

ΚΟΙΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ανακοινώσεις // 15-09-2021

Χαλκίδα 13/9/21 Αρ. πρωτ. 116 «Κοινή αγωνιστική πορεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και ΕΛΜΕ Εύβοιας για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας» Όλοι μαζί την...

Read more

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ανακοινώσεις // 31-08-2021

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΤΟΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 7 (20ο Δ.ΣΧ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ) ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22210 21548 EMAIL:  sylchalk@gmail.com    

Read more

ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗ Β.ΕΥΒΟΙΑ

Δελτία Τύπου // 31-08-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας τη Δευτέρα     23/8/2021 και την Τετάρτη 25/8/2021 πραγματοποίησε την 4η και την 5η αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και ζωοτροφών στις περιοχές που επλήγησαν από την πύρινη καταστροφή. Τα είδη...

Read more

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ...ΠΩΣ;

Ανακοινώσεις // 31-08-2021

Σε λίγες μέρες τα σχολεία ανοίγουν με την πανδημία να είναι σε έξαρση. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες με τον ιό να απειλεί την υγεία και τις ζωές όλων μας. Και η κυβέρνηση που είχε όλο...

Read more

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ανακοινώσεις // 03-08-2021

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι αγώνες όλων μας για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση έπιασαν επιτέλους τόπο. Ύστερα από μια δεκαετία περίπου έχουμε τους πρώτους διορισμούς στη Γενική Αγωγή. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν...

Read more

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΘΕΟΣ - ΑΥΛΙΔΑΣ

Δελτία Τύπου // 01-06-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή 28/05/2021 ένα εξαιρετικά σημαντικό περιστατικό έλαβε χώρα στο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο ΒαθέοςΑυλίδας κατά την διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευτικοί προστάτεψαν με επιτυχία την ασφάλεια των μαθητών. Συγκεκριμένα κάποιος εξωσχολικός, αναστάτωσε τη λειτουργία του σχολείου και επιτέθηκε στον Διευθυντή...

Read more

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δελτία Τύπου // 22-05-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Σήμερα Τετάρτη 19/5/2021 ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας. Η συμμετοχή των μελών μας ήταν συγκινητική, ενθαρρυντική και ήταν απόδειξη ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας. Ο...

Read more

ΠΡΟΤΥΠΑ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ανακοινώσεις // 16-05-2021

Χαλκίδα 14/5/2021 Αρ. πρωτ. 90 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας από νωρίς έχει εκφράσει τις απόψεις του για τη δημιουργία των Πρότυπων – Πειραματικών σχολείων για το Νομό μας. Είναι επιστημονικά παραδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα ότι τα πειραματικά σχολεία θα πρέπει...

Read more

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ανακοινώσεις // 16-05-2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - KEΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας, σε...

Read more

Ανακοινώσεις & Δράσεις Ομάδων

ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Ομοσ…

Ομάδα Παραδοσιακών Χoρών // 30-01-2017

Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ του συλλόγου μας συμμετείχε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας (Ο.Π.Σ.Ε.) στο ΔΑΚ " Μελίνα Μερκούρη" της Χαλκίδας παρουσία δεκάδων...

Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Χαλκίδας - Home page

Χαλκίδα 13/9/21

Αρ. πρωτ. 116

«Κοινή αγωνιστική πορεία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και ΕΛΜΕ Εύβοιας για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας»

Όλοι μαζί την Τετάρτη 15/9/2021 και ώρα 18:00στην παραλία της Χαλκίδας μπροστά στο Δημαρχείο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς, μαθητές,

Ευχόμαστε σε όλους υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

Μια ακόμα σχολική χρονιά ξεκινάει γεμάτη όνειρα, ελπίδες, παιδικά χαμόγελα, μέσα όμως σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με χιλιάδες προβλήματα. Με εκατοντάδες κατοικίες, περιουσίες και στρέμματα παρθένου δάσους καμένα, αφημένα στο έλεος των πυρκαγιών και της κυβερνητικής αδιαφορίας. Ταυτόχρονα, η πανδημία καλπάζει, εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπισή της.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται!

Και φέτος, οι τάξεις θα παραμείνουν με 25 μαθητές. Και φέτος τα κενά θα είναι τεράστια με την έναρξη της χρονιάς. Και φέτος η καθαριότητα των σχολείων αφήνεται σε τρίωρες συμβάσεις.

Η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει το αίτημα για περιοδικούς δωρεάν ελέγχους του ΕΟΔΥ στα σχολεία, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της διάδοσης του κορωνοϊού σε κάθε σχολείο και περιοχή.

Η κυβέρνηση, αντί να πάρει μέτρα για όλα τα παραπάνω, ψήφισε ένα ακόμα νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, μέσα στο κατακαλόκαιρο, που μετατρέπει τα σχολεία σε αυτόνομες μονάδες, με αποστολή να βρίσκουν έσοδα για τη λειτουργία τους, με τους γονείς να βάζουν και “με τη βούλα” το χέρι στην τσέπη! Ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, ανάλογα με το εισόδημα των γονιών και την περιοχή που κατοικούν.

Εδώ και τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

Όχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Ούτε μια διδακτική ώρα χαμένη! Σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυνε η πανδημία και η τηλεκπαίδευση!

Οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις και ο νόμος έκτρωμα για τα εργασιακά θα μείνουν στα χαρτιά!

Με ένα τρόπο απαντάμε όλοι μαζί, δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και μαθητές: με αγώνα για το δικαίωμα όλων στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία.

Όλοι την Τετάρτη 15/9/2021 το απόγευμα στις 18:00 στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΤΟΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 7 (20ο Δ.ΣΧ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ)

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22210 21548

EMAIL:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας τη Δευτέρα     23/8/2021 και την Τετάρτη 25/8/2021 πραγματοποίησε την 4η και την 5η αποστολή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και ζωοτροφών στις περιοχές που επλήγησαν από την πύρινη καταστροφή.

Τα είδη αυτά μοιράστηκαν από σπίτι σε σπίτι στα χωριά Κούλουρο,Μαρούλι, Βουτάς, Αμέλαντες, Αχλάδι, Κοτσικιά, Κεράμεια, Παλαιόβρυση, Αγία Άννα.

Για μια ακόμη φορά το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί τους συναδέλφους, για την τεράστια προσφορά αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας. Ευχαριστεί τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτές τις περιοχές και που έγιναν όλες αυτές τις μέρες οι οδηγοί και οι βοηθοί μας στις αποστολές. Τους ευχαριστούμε τον καθένα ξεχωριστά και τους υποσχόμαστε πως το Δ.Σ. του Συλλόγου θα είναι εκεί και όταν όλοι οι άλλοι τους «ξεχάσουν». Θα είναι εκεί για να θυμίζει σε όλους αυτούς που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την καταστροφή του νησιού μας, του τόπου τους πως είναι πια η ώρα των έργων κι όχι των λόγων. Είναι η ώρα των πράξεων για να μπορέσουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να μείνουν στον τόπο τους και να τον διώξουν το μαύρο από τα χωριά τους και την ψυχή τους.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συνεχίζει σε συνεννόηση με Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων συλλογή και αποστολή στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών μαθητικού υλικού. Είμαστε σε επαφή με τους διευθυντές των σχολείων και για στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των ομάδων του Συλλόγου.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Το οφείλουμε στους ανθρώπους που καταστράφηκαν,στους νέους της περιοχής, στους μαθητές μας.

Σε λίγες μέρες τα σχολεία ανοίγουν με την πανδημία να είναι σε έξαρση. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες με τον ιό να απειλεί την υγεία και τις ζωές όλων μας.

Και η κυβέρνηση που είχε όλο το χρόνο να σχεδιάσει και να προγραμματίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων τι έχει κάνει; Επιβάλλει μέτρα που δείχνουν αδυναμία και προκαλούν σύγχυση. Μέτρα που καλλιεργούν ανασφάλεια και εκφοβίζουν.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, όπως από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε με την άποψη των έγκριτων επιστημόνων της χώρας μας, έτσι και τώρα θα ταχθούμε με τις θέσεις τους για τις λύσεις που θα προτείνουν.

Η κυβέρνηση, αντί να κουνά το δάχτυλο και να κάνει σπασμωδικές κινήσεις πανικού και διαχωρισμού των πολιτών, ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, τις απειλές και την επίκληση της ατομικής ευθύνης. Εμείς οι εκπαιδευτικοί έχουμε αναλάβει την ατομική και συλλογική ευθύνη στο ακέραιο, φέρνοντας σε πέρας το έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, χωρίς καμιά στήριξη από την πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο, και αργότερα παίρνοντας μαζικά μέρος στον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες και σε αυτούς τους τομείς.

Είναι η ώρα το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση να ακούσουν επιτέλους τις προτάσεις μας για να σταματήσουμε όλοι μαζί την εξάπλωση της πανδημίας, αλλά και να εξασφαλιστεί η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών μας, που είναι αναντικατάστατη.

Ζητάμε να υλοποιηθούν τα παρακάτω:

  • Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
  • Αύξηση των σημείων όπου ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν τεστ και χρονική επέκταση της διαδικασίας.
  • Εξασφάλιση κατάλληλων αιθουσών με σκοπό την αραίωση των μαθητών στις τάξεις, με 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Εξασφάλιση επαρκούς προσωπικού για την καθαριότητα σε όλα τα σχολεία, ώστε να μπορούν επί της ουσίας να τηρηθούν τα πρωτόκολλα.
  • Επιπλέον δρομολόγια για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών με σκοπό την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υλικών καθαρισμού και ατομικής υγιεινής.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών.
  • Λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών - παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση.

Είναι η στιγμή να αναλάβει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τις ευθύνες του απέναντι στο μέλλον της χώρας, τους μαθητές, τους νέους ανθρώπους.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι αγώνες όλων μας για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση έπιασαν επιτέλους τόπο. Ύστερα από μια δεκαετία περίπου έχουμε τους πρώτους διορισμούς στη Γενική Αγωγή. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς που τοποθετήθηκαν στην Εύβοια και τους εύχεται υγεία, δύναμη και επίτευξη των στόχων τους στο χώρο της Παιδείας. Ο Σύλλογος θα είναι αρωγός στις δυσκολίες και τα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να πάμε την εκπαίδευση των μαθητών μας βήματα μπροστά.
Καλώς ήρθατε στην επιλογή σας για πρώτο διορισμό.
Καλούς αγώνες σε όλους μας και για τους επόμενους διορισμούς, που τόσο έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Πρόεδρος: Λάμπρος Γιαννούχος 6972725490
Γραμματέας: Έφη Βαρβάρου 6981005877
Ταμίας: Εριφίλη Βουγιούκα 6944420563
Αντιπρόεδρος: Στέλλα Ιωσήφ 6978437564
ΜΕΛΗ:
Άννα Γαλανού 6978176622
Ελένη Γοδέβενου 6977256584 Μένη Καραβά 6974509409
Για το Δ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 28/05/2021 ένα εξαιρετικά σημαντικό περιστατικό έλαβε χώρα στο 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο ΒαθέοςΑυλίδας κατά την διάρκεια του οποίου οι εκπαιδευτικοί προστάτεψαν με επιτυχία την ασφάλεια των μαθητών.

Συγκεκριμένα κάποιος εξωσχολικός, αναστάτωσε τη λειτουργία του σχολείου και επιτέθηκε στον Διευθυντή και στους εκπαιδευτικούς που του ζήτησαν να απομακρυνθεί. Ο Σύλλογος Διδασκόντων σε αυτή την δύσκολη στιγμή για το σχολείο, λειτούργησε άψογα και ακαριαία αποτρέποντας οποιαδήποτε απειλή και προστατεύοντας τους μαθητές.

Οι εκπαιδευτικοί δεν δίστασαν να διακινδυνεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα πράττοντας το καθήκον τους.Εφάρμοσαν με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο τα πρωτόκολλα διαχείρισης κρίσης και απέτρεψαν τα χειρότερα. Με την συνδρομή της αστυνομίας το άτομο αυτό συνελήφθη και απομακρύνθηκε από το χώρο του σχολείου και το περιστατικό πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών συγχαίρει τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Διευθυντή του Σχολείου για τον άψογο, ασφαλή, επαγγελματικό και συλλογικό τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλες/όλους τις /τους εκπαιδευτικούς και μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ΒαθέοςΑυλίδας.

Ο Πρόεδρος                                 Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                 Έφη Βαρβάρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Σήμερα Τετάρτη 19/5/2021 ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στο Αμφιθέατρο της Περιφέρειας.

Η συμμετοχή των μελών μας ήταν συγκινητική, ενθαρρυντική και ήταν απόδειξη ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κάθε εθελοντή ξεχωριστά. Η προσφορά τους αυτή είναι ανεκτίμητη, είναι δώρο ζωής.

Για όποιον συνάδελφο δεν κατάφερε σήμερα να πάρει μέρος σ’ αυτή την εθελοντική δράση, μπορεί να πάει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας στο τμήμα της αιμοδοσίας, που είναι ένας χώρος ανεξάρτητος, για λογαριασμό της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου μας.

Ο Πρόεδρος                                                      Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                                         Έφη Βαρβάρου

Χαλκίδα 14/5/2021

Αρ. πρωτ. 90

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας από νωρίς έχει εκφράσει τις απόψεις του για τη δημιουργία των Πρότυπων – Πειραματικών σχολείων για το Νομό μας.

Είναι επιστημονικά παραδεκτό από την εκπαιδευτική κοινότητα ότι τα πειραματικά σχολεία θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα  με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ώστε να  εφαρμόζουν τα προτεινόμενα από αυτά  προγράμματα με βάση την παιδαγωγική έρευνασε προσδιορισμένο χρονικό πλαίσιο,  σε τυχαίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα μαθητών. Ο κλάδος ποτέ δεν υπήρξε αρνητικός απέναντι σε αυτόν τον επιστημονικά πολύτιμο θεσμό, αλλά και ουδέποτε κλήθηκε να καταθέσει προτάσεις σχετικά με τη λειτουργία και τη δομή τους. Τα σχέδια όμως, της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους. Είναι σχέδια ξένα προς την παιδαγωγική, τις ανάγκες των μαθητών και τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου.

Πριν λίγες μέρες ενημερωθήκαμε πως στο Νομό Εύβοιας θα λειτουργήσουν από τη σχολική χρονιά 2021 -2022 δύο Πρότυπα Σχολεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η λειτουργία αυτών των σχολείων ως Πρότυπων θα δημιουργήσει μια σημαντική αναστάτωση στη χωροταξική κατανομή των μαθητών της Έκτης (Στ΄) τάξης των Δημοτικών Σχολείων της Χαλκίδας που θα εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου. Δεκάδες μαθητές θα αναγκαστούν να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις για να πάνε στο σχολείο που θα τους «οριστεί». Θα χαθεί έτσι η έννοια του σχολείου της γειτονιάς καθώς θα χρειαστεί και πάλι στο και πέντε καινούρια χωροταξική κατανομή. Επίσης η εγγραφή των μαθητών στα σχολεία αυτά θα γίνεται με εξετάσεις,πόσο μάλλον στο τέλος μιας τόσο δύσκολης σχολικής χρονιάς.

Σημειώνουμε πως και τα προηγούμενα χρόνια αρκετά σχολεία της πόλης αντιμετώπισαν ζητήματα με την χωροταξική κατανομή των μαθητών σε σχέση με την εγγραφή τους στα Γυμνάσια και θεωρούσαμε πως μετά την τελευταία κατανομή θα επικρατούσε ηρεμία και προγραμματισμός.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει τη συμπαράστασή του στις ενέργειες και τις δράσεις της ΕΛΜΕ Εύβοιας που αφορούν τον χαρακτηρισμό των δύο σχολείων της πόλης σε Πρότυπα. Δηλώνει ακόμη, πως εμείς οι εκπαιδευτικοί, είμαστε υπέρ ενός δημόσιου και δημοκρατικού σχολείου, για όλα τα παιδιά. Πως είμαστε υπέρ της ισοτιμίας των σχολείων,των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Είμαστε υπέρ της εκπαίδευσης όλων των παιδιών χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς. Είμαστε υπέρ των μόνιμων διορισμών των εκπαιδευτικών σε αριθμό που είναι απαραίτητος για να λειτουργούν τα σχολεία σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια απρόσκοπτα και προς όφελος των μαθητών και της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                                               Έφη Βαρβάρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - KEΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εκπαιδευτικών για ψυχική ενδυνάμωση και ανθεκτικότητα σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και επισφάλειας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, διοργανώνει δίωρο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Συζητώντας για την Ψυχική Ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών σε συνθήκες πανδημίας: αναδεικνύοντας ικανότητες και αξίες στον εκπαιδευτικό ρόλο που ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία».
Στόχος του σεμιναρίου είναι να διερευνηθούν οι ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας στη σχολική κοινότητα και να αναδειχθούν και να ενδυναμωθούν οι προστατευτικοί παράγοντες, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, οι οποίοι ενισχύουν τη θετική προσαρμογή και την ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αξιοποιώντας βιωματικές μεθόδους, οι οποίες προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.
Υπάρχει η δυνατότητα να συγκροτηθούν δυο ομάδες των 20 εκπαιδευτικών.
Εισηγήτρια-Συντονίστρια: Μαρία Κίσσα-Ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Ευβοίας.
Ημερομηνία: Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 6:30 μ.μ. Για την δεύτερη ομάδα (αν συμπληρωθεί ο αριθμός), θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.
Αριθμός συμμετεχόντων/ουσών: 40 άτομα (δυνατότητα 2 ομάδων)
Διάρκεια: 2 ώρες (περίπου)
Οι δηλώσεις συμμετοχών θα γίνουν……το αργότερο έως Παρασκευή 22 Μαΐου, στο email του συλλόγου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Λάμπρος Γιαννούχος Έφη Βαρβάρου

                     Χαλκίδα 26/4/2021
Αρ. Πρωτ. 84

 

Δελτίο τύπου

Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Πρωτομαγιά 2021 - Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 24ωρη παν δημοσιοϋπαλληλική απεργία. Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς στις 10:00π.μ.

Η 1η του Μάη είναι μέρα - σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Η 1η του Μάη είναι μέρα απεργιακού αγώνα!

Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της Ν. Δ. επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.

135 χρόνια μετά από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο, η κυβέρνηση νομοθετεί το 10ωρο, τις απλήρωτες υπερωρίες, γενικεύει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, καθιερώνει εξελιγμένες μορφές εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία. Παράλληλα, επιβάλλει νέους περιορισμούς των συνδικαλιστικών ελευθεριών για να μην αντιδρούν, οργανώνονται και αντιστέκονται οι εργαζόμενοι.

Παίρνουμε θέση στον αγώνα για να μη ζήσουμε εμείς και οι μαθητές μας χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές.

ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των μαθητών μας, από τον πολύμηνο εγκλεισμό, που έχει τεράστιες συνέπειες στο γνωστικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τομέα. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά.

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η 1η ΜΑΪΟΥ είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, την παιδεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα!

Μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στον αγωνιστικό – ενωτικό – ταξικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς του 2021.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας καλεί τα μέλη του ,τηρώντας τα μέτρα προστασίας, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που οργανώνουν: το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εύβοιας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Νομού.

Όλοι μαζί στην πλατεία αγοράς την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και ώρα 10:00π.μ. .

Ο Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας

Λάμπρος Γιαννούχος                             Έφη Βαρβάρου