ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ EVIA TOP

| Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020 |

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ EVIA TOP

Η παραμονή των μαθητών μέσα στα σπίτια και το μέλλον της μάθησής τους, είναι ένα θέμα σημαντικό που ταλανίζει τόσο τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας Λάμπρος Γιαννούχος μιλώντας

στο eviatop, τόνισε πως «οι στιγμές που περνάμε είναι αρκετά δύσκολες όχι μόνο για εμάς τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μικρούς μαθητές. Χρειάζεται υπομονή και κυρίως να ακολουθούμε τις υποδείξεις των ειδικών επιστημών, δηλαδή μένουμε σπίτι και εμείς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας και οι γονείς οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις και υπηρεσίες που δεν είναι ανοιχτές. Στο χρόνο που είμαστε σπίτι, φροντίζουμε να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον αλλά όχι κοντά σε παππούδες και γιαγιάδες και σε ευπαθείς ομάδες.

Περνούμε δημιουργικά παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, διαβάζοντας λογοτεχνικά βιβλία, βλέποντας ντοκιμαντέρ ή ενδιαφέρουσες ταινίες στην τηλεόραση και ασφαλώς ανοίγουμε και κανένα βιβλίο για να δούμε το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Αν δεν έχουμε κοντά μας τα βιβλία, μπορούμε να μπούμε στο ψηφιακό σχολείο-διαδραστικά βιβλία και εκεί θα τα βρούμε ανά τάξη και ανά μάθημα. Το Υπουργείο έχει αρχίσει προσπάθειες για διδασκαλία από απόσταση η οποία θα ξεκινήσει από την Γ΄ Λυκείου και σταδιακά θα έρθει και στις μικρότερες ηλικίες. Φαντάζομαι και εύχομαι ότι δεν θα είναι τόσο μεγάλος ο χρόνος και θα συναντηθούμε σύντομα με τους μαθητές μας στις σχολικές αίθουσες και τις σχολικές αυλές».