Εκτύπωση αυτής της σελίδας
| Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 |

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Κύριο

  • μέγεθος γραμματοσειράς
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - KEΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ευβοίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εκπαιδευτικών για ψυχική ενδυνάμωση και ανθεκτικότητα σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας και επισφάλειας εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, διοργανώνει δίωρο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Συζητώντας για την Ψυχική Ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών σε συνθήκες πανδημίας: αναδεικνύοντας ικανότητες και αξίες στον εκπαιδευτικό ρόλο που ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία».
Στόχος του σεμιναρίου είναι να διερευνηθούν οι ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας στη σχολική κοινότητα και να αναδειχθούν και να ενδυναμωθούν οι προστατευτικοί παράγοντες, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, οι οποίοι ενισχύουν τη θετική προσαρμογή και την ψυχική ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αξιοποιώντας βιωματικές μεθόδους, οι οποίες προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες πραγματοποίησαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.
Υπάρχει η δυνατότητα να συγκροτηθούν δυο ομάδες των 20 εκπαιδευτικών.
Εισηγήτρια-Συντονίστρια: Μαρία Κίσσα-Ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε Ευβοίας.
Ημερομηνία: Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 6:30 μ.μ. Για την δεύτερη ομάδα (αν συμπληρωθεί ο αριθμός), θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.
Αριθμός συμμετεχόντων/ουσών: 40 άτομα (δυνατότητα 2 ομάδων)
Διάρκεια: 2 ώρες (περίπου)
Οι δηλώσεις συμμετοχών θα γίνουν……το αργότερο έως Παρασκευή 22 Μαΐου, στο email του συλλόγου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Λάμπρος Γιαννούχος Έφη Βαρβάρου